In samenwerking met partner Red Hat organiseert Rubix op 24 maart een virtueel event over applicatie modernisatie.

Wat houdt het in, wat zijn de voordelen, en wanneer pas je het toe. Want er zijn veel manieren om cloud-native technieken in te zetten, maar als je de verkeerde kiest, loop je het risico dat de nadelen groter zijn dan de voordelen. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Met applicatie modernisatie maak je ‘de cloud-native-beloftes’ ook echt waarheid: hogere schaalbaarheid en wendbaarheid, betere procesinrichting en lagere kosten.

Tijdens het online event nemen de verschillende experts van De Rechtspraak, EDSN en Rubix  je mee op hun applicatie modernisatie journey aan de hand van cases uit de praktijk. Zo heeft De Rechtspraak zijn verschillende dossier viewers vervangen door één centrale webapplicatie: het Digitaal Werkdossier. Deze applicatie is volledig opgebouwd rondom een nieuwe architectuur met microservices en wordt gehost op Red Hat Openshift.

Doorgewinterde expert Luc (cloud architect bij Rubix) heeft veel belangstelling voor de nieuwe cloud native technologieën en het daarmee ontwerpen en bouwen van applicaties. Als (Cloud) Solution architect is hij de verbindende factor tussen management enerzijds en de techniek anderzijds.