Nu Agile werken, Continuous Delivery en Micro-Service Architecturen gemeengoed zijn geworden en diverse initiatieven worden genomen om hier in de praktijk focus op aan te brengen, zien we nieuwe uitdagingen ontstaan. Neem de wendbaarheid van data. Niet alleen in de structuren, maar juist ook op het gebied van opslag, berichten en visualisatie. Data is/wordt de nieuwe lock-in, immers dit kan minder snel en eenvoudig aangepast worden dan alles daar omheen. Met Event-Sourcing en Event Driven concepten en technieken kunnen we deze Data weer Agile maken!

Apache Kafka kan een grote rol spelen in deze nieuwe architecturen. We namen daarom de deelnemers mee in een Kafka-avontuur samen met onze gastspreker Mic Hussey van Confluent. Dat zij verstand hebben van dit product is evident want Confluent is opgericht door de bedenkers van Kafka.

We gingen echter nog een stap verder; het ontgrendelen van de waarde in Data. In de slotpresentatie gaven we een preview op onze nieuwe diensten, waarbij we Machine Learning toepassen tijdens de migratie van Integratie componenten.

De agenda van 11 oktober zag er als volgt uit:

17.00 uur: Ontvangst met drankje en hapje
17.15 uur: Welkom op Rubix data driven startup initiatief
17.30 uur: Events en Kafka
18.00 uur: Confluent – Kafka Use Case – Mic Hussey (Engels)
18.45 uur: Diner
19.30 uur: Smart Migration: Machine Learning in Integratie migraties
20.15 uur: Discussie / Borrel
21.00 uur: Einde

We willen alle deelnemers bedanken voor hun aanwezigheid. Samen met jullie hebben we er een geslaagde avond van gemaakt.
Op naar de volgende meetup!