Afgelopen zondag 24 juni was het weer tijd voor het jaarlijkse Rubix zomeruitje. Om 13:00 uur werden de medewerkers met hun aanhang verwacht in het van der Valk hotel in Sassenheim. Na het inchecken, het voorstellen van de aanhang en een kopje koffie vertrokken we met ongeveer 50 man in een bus naar het Stay Okay in Noordwijk. Waar om klokslag 14:00 uur met het middagprogramma werd gestart.

Het programma bestond uit de stormbaan, fungames, katapult bouwen, de rodeo stier en knotshockey. We werden verdeeld in 10 groepen en de organisatie zorgde ervoor dat de Rubix medewerkers niet in het zelfde team zaten als hun partners. Op de stormbaan speelden 2 teams tegen elkaar, het ging er fanatiek aan toe. Het motto bij sommige teams was: ‘winnen is belangrijker dan mee doen’ en dat zag je terug.

Het parcours van de fungames bestond uit: het vliegend tapijt, skilat lopen, de bal, skippybanaan, en de rups. Hier was vooral team coördinatie van belang. Dit resulteerde in leuke taferelen aangezien en minder goed werd gecommuniceerd dan gepland. Ongecoördineerde sprongen op het vliegend tapijt, collega’s die het verschil tussen links en rechts niet wisten op de skilatten, de bal waar meer afgevallen werd dan er op gezeten en de skippybanaan waarop in verschillende tempo’s werd gesprongen waardoor er meer in de lucht werd gegaan in plaats van vooruit.

Tijdens het katapult bouwen kwamen de padvinders en padvindsters in de deelnemers naar boven. In 10 minuten een katapult bouwen waar je een tennisbal zo ver mogelijk moest wegschieten. De meeste constructies begonnen waren zo gebouwd dat er maar een paar keer mee geschoten kon worden geschoten, dus heel ver kwamen de tennisballen niet.

De rodeo stier was de activiteit die de meeste spierpijn bij de deelnemers heeft veroorzaakt. 1 minuut lang moest de stier in bedwang gehouden worden voor het maximaal aantal punten. Dit ging de meeste deelnemer goed af en zo werden er veel punten gescoord.
Dan het onderdeel knotshockey, in een veld met de goals aan het uiteinde zo vaak mogelijk proberen te scoren. Het ging er fanatiek op los en er werd flink gescoord. Voor de groepen die de jokers hadden ingezet, voor dubbele punten, liep het alleen uit in een teleurstelling aangezien zij de wedstrijden verloren.

Deze geslaagde middagactiviteiten werden afgesloten onder het genot van een koud biertje, een glaasje witte wijn een glas fris. Er werd gezellig geborreld en het was leuk om te zien dat de partners met elkaar in gesprek waren alsof ze elkaar al jaren kenden. Hierna konden we beginnen aan de BBQ.

Op de BBQ lagen stukken kip, worst en spareribs waar goed van gegeten werd aangezien iedereen zich flink had ingespannen tijdens het middag programma. Nadat iedereen gegeten had was het tijd voor het tweede deel van het programma de “Ik hou van Holland” quiz.

Met 5 teams werd er gestreden om de “Ik hou van Holland” beker! Het begon meteen weer fanatiek. Antwoorden op vragen over Nederland werden door de verschillende teams door elkaar heen beantwoord, ook als ze niet aan de beurt waren. Het leukste onderdeel volgde hierna, de zangronde. Er werd aan het rad gedraaid voor het te behalen aantal punten in deze ronde. Liedjes van Ciske de Rad, Peter Koelewijn, Van dik hout en menig andere Nederlandstalige artiesten passeerde de revue. De echte zangers van Rubix stonden op en begonnen uit volle borst te zingen. Extra credits naar Maarten Küppers, Frans van Iersel en Eelse Pieters. Wat hebben we met z’n allen gelachen.

Rond 21:30 uur vertrokken we weer richting het Hotel om daar de bar over te nemen. Deze gebruikelijk traditie ging zoals altijd gepaard met moppen, een drankje, vreugde en vooral veel gezelligheid. Waarna de bar sloot rond half 3.

Het ontbijtbuffet dat om 7 uur al klaar stond is voor vele op het laatste moment aangedaan, al heb ik begrepen dat er ook mensen dit hebben gemist om ontbijt op maat te bestellen. Al met al wederom een geslaagd uitje. Iedereen bedankt voor de deelname en op naar de volgende!