Liep een aantal collega’s vorige week nog de Singelloop in de stromende regen, afgelopen weekend stond de Strong Viking Brother Edition op het programma. Wat ondanks het prachtige hardloopweer juist één groot modderfestijn was. 

Het was een eindje rijden voor de meesten, maar ach, je moet er wat voor over hebben om een viking te spelen. Na even warm gelopen te hebben, kwam de eerste modderige helling in zicht. “Is dat obstakel 1?” werd gevraagd. Nee hoor, die moet nog komen!

Na een kilometer of 4 werd het eerste echte modderopstakel overwonnen en vanaf dat moment was elke aarzeling bij de deelnemers over vies worden verdwenen. Het bleek een hele beproeving: 37 obstakels in totaal, waarvan bij de laatsten zelfs sneeuw en ijs om de hoek kwamen kijken. Maar na een tocht vol teamwork werd uiteindelijk ook de laatste helling naar Walhalla (én een welverdiend drankje) bedwongen.

Achteraf vragen we ons af of dit echt de Brother en niet stiekem de Mud edition was? 😉 Maar voor het plezier maakt het niet uit. Volgende editie zijn wij zeker weer van de partij!