Applicatie Modernisatie: wat houdt je nog tegen?!

Versnel je reis naar de cloud en zet koers op applicatie modernisatie

In dit virtuele event vertelden we je alles over applicatie modernisatie: wat houdt het in, wat zijn de voordelen, en wanneer pas je het toe. Want er zijn veel manieren om cloud-native technieken in te zetten, maar als je de verkeerde kiest, loop je het risico dat de nadelen groter zijn dan de voordelen. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Met applicatie modernisatie maak je ‘de cloud-native-beloftes’ ook echt waarheid: hogere schaalbaarheid en wendbaarheid, betere procesinrichting en lagere kosten. Wat houdt je nog tegen?!

Tijdens het online event namen de verschillende experts de deelnemers mee op hun applicatie modernisatie journey aan de hand van cases uit de praktijk en werden diverse vragen uit het publiek beantwoord.

Partner:

Wil je het webinar terugkijken?

Vul je naam en e-mail in en ga door naar de replay link.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sprekers en cases

Caspar van Ruth – Projectmanager IT Informatie Voorziening bij IVO Rechtspraak

Case: Digitaal procederen bij De Rechtspraak
Caspar vertelt over het applicatie modernisatie project ‘Digitaal Werk Dossier’. De Rechtspraak heeft zijn verschillende dossier viewers vervangen door één centrale web applicatie: het Digitaal Werkdossier. Deze applicatie is volledig opgebouwd rondom een nieuwe architectuur met microservices en wordt gehost op Red Hat Openshift. Gebruikers vinden dat het DWD gebruiksvriendelijk is, goed performed en dat issues snel en effectief opgelost kunnen worden. Deze applicatie vormt dan ook een belangrijke schakel in het proces van toekomstbestendig worden, waar De Rechtspraak volop mee bezig is.

 

Rob Daems – Enterprise Architect bij EDSN

Case: EDSN zet AM in voor de energiemarkt van de toekomst
De energiemarkt van de toekomst: dat is waar EDSN dagelijks mee bezig is, door samen met de netbeheerders te werken aan betrouwbaar en innovatief IT-systeem. Het energienetwerk van Nederland moet in balans blijven, wat een hele uitdaging is o.a. door toenemend gebruik van wind- en zonne-energie. Zo leiden deze veranderingen tot toenemende datavolumes en vragen ze om een wendbaarder IT landschap. Deze omstandigheden maken dat EDSN transformeert van een regie-organisatie naar een IT-organisatie die zijn systemen zelf realiseert en beheert. Rob vertelt over het Applicatie Modernisatie traject dat in dit kader is gestart bij EDSN.

 

Luc Gorissen – Cloud Architect bij Rubix

Doorgewinterde expert Luc heeft veel belangstelling voor de nieuwe cloud native technologieën en het daarmee ontwerpen en bouwen van applicaties. Zijn voorkeur ligt bij vernieuwingstrajecten waarbij cloud native een belangrijke rol speelt. Als (Cloud) Solution architect is hij de verbindende factor tussen management enerzijds en de techniek anderzijds. Met zijn uitgebreide ervaring in het creëren van oplossingen die eenvoudig zijn en tegelijkertijd goed aansluiten bij de bedrijfsdoelstellingen, kan Luc als geen ander vertellen over de praktische toepassing van applicatie modernisatie.

Whitepapers

Meer weten over applicatie modernisatie, cloud applicatie architecturen of de huidige cloud technologieën?
Download dan één van deze whitepapers: