Alles wat je moet weten over Ionic

Ionic Framework richt zich op de frontend UX en UI interactie van een app – UI controls, interacties, gebaren, animaties. Het is makkelijk te leren, en integreert met andere bibliotheken of frameworks, zoals Angular, React, of Vue.

One codebase, running everywhere

Ionic is een sterke stack voor mobiele apps die webontwikkelaars in staat stelt apps te bouwen voor alle grote app stores en het mobiele web vanuit één enkele codebase. En met Adaptive Styling zien Ionic-apps er op elk apparaat goed uit en voelen ze zich op elk apparaat thuis.

Strak, eenvoudig en functioneel ontwerp

Ionic is ontworpen om prachtig te werken en weer te geven op alle huidige mobiele apparaten en platformen. Met kant-en-klare componenten, typografie en een prachtig (maar uitbreidbaar) basisthema dat zich aan elk platform aanpast, bouw je in stijl.

Native en Web geoptimaliseerd

Ionic emuleert native app UI-richtlijnen en maakt gebruik van native SDK’s, waardoor de UI-standaarden en apparaatfuncties van native apps samenkomen met de volledige kracht en flexibiliteit van het open web. Ionic gebruikt Capacitor (of Cordova) om native te implementeren, of draait in de browser als een Progressive Web App.

Framework Compatibility

Ionic is ontworpen om te werken als een zelfstandige Web Component bibliotheek, met integraties voor de nieuwste JavaScript frameworks, zoals Angular. Ionic kan met succes worden gebruikt in de meeste frontend frameworks, waaronder React en Vue.

Ionic Appflow

Om Ionic-apps gedurende hun hele levenscyclus te helpen bouwen, implementeren en beheren, bieden we een commerciële dienst voor productie-apps genaamd Ionic Appflow, die los staat van het open source Framework.

Appflow helpt ontwikkelaars en teams om native app builds samen te stellen en live code-updates uit te rollen naar Ionic apps vanuit een gecentraliseerd dashboard.

Ecosysteem

Ionic Framework wordt actief ontwikkeld en full-time onderhouden door een kernteam, en het ecosysteem wordt geleid door een internationale gemeenschap van ontwikkelaars en bijdragers die de groei en adoptie ervan stimuleren.

Ontwikkelaars en bedrijven, klein en groot, gebruiken Ionic om geweldige apps te bouwen en te verzenden die overal werken.

Waarom kiezen wij voor Ionic?

Omdat Ionic op Cordova/Capacitor draait kunnen we als Web developers snel ontwikkelen. Je bouwt een website en exporteert het ook als app. Ionic stelt zelf:

“Ionic maakt het ontwikkelen van apps niet alleen eenvoudiger, sneller en toegankelijker, maar ook leuker. Voor ons draait mobiel om het vinden van nieuwe manieren om de manier waarop mensen omgaan met de wereld te veranderen, en we konden niets leukers bedenken dan dat.”

En ilionx onderschrijft dat. Het ontwikkelen van software waar je blij van wordt!